Visita a la Font de les Escales per la Fira de la Flor

El projecte guanyador dels pressupostos participatius de 2017 està gairebé acabat i contempla resseguir el recorregut de la font a peu de carrer i una maqueta tridimensional de les seves cavitats

L’Ajuntament de Santpedor està ultimant els últims detalls del projecte per re idear la Font de les Escales. Una proposta que va ser la guanyadora dels pressupostos participatius del 2017, els primers a fer-se al poble. La idea amb què es treballa és que es pugui resseguir el recorregut de les cavitats de la Font del es Escales des de la superfície dels carrers i places que queden just a sobre. Per altra banda, també es vol posar una maqueta tridimensional de totes les cavitats de la font a la plaça de la Font, uns metres enllà d’on fins fa poc hi havia el lluernari (que ja s’ha tret per motius de circulació).

A la primavera un equip de tècnics va fer una radiografia completa de tot l’espai que ocupa la Font de les Escales, que va per sota terra des del portal de Cal Quatre fins al carrer Santa Anna, i les seves característiques. Un espai que es divideix en dues mines o túnels, un de difícil accés a la plaça de la Font, i l’altra més accessible que s’allarga fins el carrer Santa Anna. No obstant, tot i l’esperança de poder obrir d’alguna forma la font al públic, els experts van determinar que això no era viable, més enllà de fer-ho en ocasions especials, com ja s’ha fet per la Fira de la Flor o altres esdeveniments.