L’equip de govern de Sallent vol apropar el riu a la població i fer la zona més accessible

El ple municipal de Sallent va fer ahir l’aprovació inicial del projecte de reordenació de la llera del riu Llobregat en l’espai que va entre la torre del gas i la zona de la fàbrica vella. Un projecte que pretén apropar el riu a la població i fer més transitable la zona. Un espai que ara mateix no és accessible.

El projecte, que s’inclou dins la Llei de Barris, contempla una sèrie d’actuacions. Entre elles el desmuntatge del mobiliari del parc infantil, desbrossada del canyissar, plantada d’espècies més adequades per una zona de bosc de ribera i de més fàcil manteniment. Tot l’espai, que ocupa 5.940m2, es vol convertir en parc fluvial, zona de passeig, i zones que es convertirien en basses si el riu puja de nivell. En aquesta zona hi ha afectades algunes edificacions com són les dues naus que hi ha darrere de la fàbrica vella, que l’Ajuntament ja ha iniciat el procés d’expropiació.

La regidora d’urbanisme, Jordina Moltó, va explicar al ple que el nou espai contribuirà a la millora del municipi i de la qualitat de vida dels veïns:

La CUP i ERC van abstenir-se i votar en contra respectivament, i van posar sobre la taula els dubtes que els generen aquestes remodelacions pel fet que no hi ha informes de la Agència Catalana de l’Aigua (ACA) sobre la viabilitat del projecte ni tampoc un pressupost definit. Dues qüestions que des de l’equip de govern asseguren que està previst desencallar en les properes setmanes.

Es tracta d’un projecte elaborat pels 52 alumnes del màster d’arquitectura de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, amb qui l’Ajuntament de Sallent va establir un conveni per disposar d’un paquet de projectes que li serveixin de guia.