L’alcalde Xavier Codina rep de mans de dos membres de l’equip redactor la documentació del projecte executiu per a la rehabilitació de Cal Clarassó (Aj. Santpedor)
L’alcalde Xavier Codina rep de mans de dos membres de l’equip redactor la documentació del projecte executiu per a la rehabilitació de Cal Clarassó (Aj. Santpedor)

L’equip redactor del projecte de rehabilitació de cal Clarassó i  la urbanització de l’entorn, ha presentat aquesta setmana el projecte executiu d’aquesta obra, la més important de la legislatura de l’Ajuntament de Santpedor. Aquest projecte que ha de passar ara per aprovació del ple estarà després en exposició pública abans d’incloure les al·legacions si n’hi ha. Amb  aquesta tramitació, l’equip de govern espera tenir-ho tot a punt per adjudicar obres a la primavera i veure la transformació d’aquesta antiga fàbrica tèxtil en un nou equipament socio-cultural amb activitats específiques dirigides a persones grans.

Han fet falta prop de 5 mesos de treball, diverses reunions amb tècnics municipals, nombroses visites a l’edifici per sospesar la situació actual, l’elaboració de diferents estudis de l’estructura de Cal Clarassó i també, fins i tot un informe arqueològic per avaluar les restes d’elements vinculats al recinte emmurallat d’origen medieval existents a la finca a fi i efecte de garantir-ne la seva preservació i compatibilitat amb el projecte de rehabilitació de l’espai. I finalment s’han cobert tots aquests passos i s’ha lliurat tot el projecte a l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Santpedor. En aquest procés també hi ha intervingut el consell assessor municipal d’urbanisme i medi ambient qui ha visitat el recinte i ha conegut de la mà de responsables de l’equip redactor la proposta que estaven treballant i que ara han presentat.

Dos CDs que inclouen una memòria i deu documents annexos

La documentació presentada consta d’una memòria on s’especifica com l’equip redactor proposa fer la rehabilitació de Cal Clarassó per convertir aquest espai en centre cívic. Es mantenen els dos pisos de la fàbrica. A la planta baixa hi ha l’accés principal que dóna a la recepció del centre. A aquesta mateixa planta hi haurà un bar-restaurant amb accés propi i un tercer accés pel carrer Vall. La planta primera només es podrà accedir des de l’interior amb una zona de lectura, aula d’informàtica i dos espais taller. També a aquesta planta hi ha una sala principal multiusos amb una sortida d’emergència. La proposta respecta l’edifici però dóna resposta a les necessitats demanades per l’Ajuntament en el sentit que es podrà reconvertir en un equipament sociocultural amb espais dirigits a persones grans.

A més de la definició el projecte que es coneixerà amb tot detall en la fase d’exposició pública, l’equip redactor ha presentat un estudi geotècnic, un estudi lumínic, de seguretat i salut, de gestió de residus, de certificació energètica, d’estudi topogràfic, acústic, un informe arqueològic i dues memòries més de càlculs de l’estructura de les instal·lacions.

La rehabilitació de cal Clarassó és el projecte més rellevant d’aquesta legislatura, amb un pressupost que sobrepassa el milió i mig d’euros.