La nova urbanització donarà continuïtat a la plaça ja existent però millorarà determinats aspectes per tal d’aconseguir un nou espai públic més amable i participatiu, amb zones de lleure i estada. L’espai que s’urbanitza és el solar situat a la façana posterior de l’edifici de l’ajuntament, a tocar del carrer Padró. Comença així el pla aprovat pel govern el juliol.

L’actuació consisteix principalment a urbanitzar l’entorn amb paviment de llambordes de pedra natural, bancs de pedra granítica i la plantació de magnòlies. A banda, també s’integraran elements arquitectònics històrics com per exemple l’estructura de voltes situades a tocar de l’edifici de l’ajuntament o una tina soterrada que pertanyia a les antigues edificacions que es rehabilitarà i es podrà observar des de la nova plaça.

La urbanització d’aquest espai permetrà crear un flux per a vianants entre el carrer Padró i la zona de la carretera de Vic que permetrà millorar la mobilitat a peu.

El projecte té un cost total de 380.000 euros i és previst que les obres tinguin una durada de 5 mesos.