200 persones participen de la caminada ‘A cent cap als cent’ a Santpedor

94

REDACCIÓ | Prop de 200 persones van participar ahir a la caminada organitzada per l’Ajuntament de Santpedor dins el cicle ‘A cent cap als cent’. Es tracta de la segona de les quatre caminades d’aquest cicle que es fan a cadascun dels municipis participants. El grup de participants de Santpedor comparteix caminades amb veïns del Prat de Llobregat, Sant Celoni i Igualada.

La primera de les caminades d’aquest curs es va fer el passat mes de novembre a Sant Celoni i les dues que encara falten seran el proper dia 15 de febrer a Igualada i el 22 de març al Prat de Llobregat. Ahir, els prop de 200 participants van cobrir un recorregut de prop de 7 quilòmetres. Van sortir del pavelló municipal Rafa Martínez, per anar en direcció a Santa Anna, cap als Aiguamolls i després van passejar pel Barri Antic per acabar a Cal Llovet on els participants van dinar el menú que havien portat. Els participants amfitrions però, van acomiadar la jornada amb un espectacle per amenitzar la vetllada.

El projecte de passejades a adreçades a la gent gran es va crear l’any 2001 i compta amb la participació de grups provinents d’una cinquantena de municipis d’arreu de la província.  Durant aquest temps, tots ells han anat fent, com a mínim, una proposta de recorregut pel seu entorn geogràfic a partir d’uns requisits mínims que tenen l’objectiu d’adaptar-les necessitats del col·lectiu de la gent gran. És per aquest motiu que les caminades es desenvolupen en entorns plans, com ara  pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Les distàncies dels recorreguts són entre els 6 i els 10 quilòmetres de manera que l’activitat física duri unes tres hores com a màxim.

L’any passat Santpedor va compartir caminades amb Caldes de Montbui, Sant Climent de Llobregat i Lliçà de Vall.