L’Institut Gerbert d’Aurillac participa, enguany, al projecte Erasmus, tal i com us explicavem al Infoescoles del Febrer. És un projecte finançat per la Unió Europea i que, aquesta setmana, ha fet una recepció a l’Ajuntament del municipi, amb la presència de l’alcalde, Joan Carles Batanés, i la regidora d’ensenyament, Mònica Cruz.

La recepció forma part de la trobada de preparació per als professors, la qual han fet acompanyats del Director de l’Institut, Lluis Virós, i el professor encarregat de projectes d’intercanvi d’Erasmus, Manel Sánchez. Així, des del consistori, han explicat diversos temes generals del municipi, com les festes, les empreses més rellevants, els centres educatius del poble, i també temes organitzatius municipals.

El projecte consisteix en preparar un conjunt d’activitats en comú entre diferents centres de secundària de diversos països europeus al llarg dels cursos 2017-18 i 2018-19. En aquest cas, el municipi de SAnt Fruitós s’ha agrupat amb centres educatius d’Àustria, Holanda, Portugal, Turquia i Finlàndia.

Les activitats pels alumnes consisteixen en projectes a l’aula sobre diferents temes: salut, ecologia, població… els quals són treballats en llengua anglesa.

Ens ho expliquen els mateixos alumnes que, a més, han entrevistat al professor Manel Sánchez: