17 ajuntaments denuncien una ofensiva d’Agbar per tenir el servei d’aigües municipalitzat

205
Alcaldes del Bages i representants d'Aigües de Manresa després de la reunió. - FOTO: Joel Peña
Alcaldes del Bages i representants d'Aigües de Manresa després de la reunió. - FOTO: Joel Peña

17 pobles del Bages denuncien pressions d’Agbar perquè tenen el servei d’aigües municipalitzat. Tots aquests Ajuntaments tenen el servei públic que proporciona Aigües de Manresa i diuen que se senten pressionats davant la multinacional que controla Aigües de Barcelona. Ara, han fet un manifest conjunt i preparen una resposta davant les pressions i els requeriments jurídics que s’estan trobant.

En pocs dies, els Ajuntaments de Marganell, Sant Fruitós, Sant Joan i la mancomunitat de pobles de la comarca han rebut recursos judicials demanant informació sobre la municipalització de l’aigua i com s’havia fet l’adjudicació. Creuen que Aigües de Barcelona, que darrera té la multinacional Suez, i la Cambra de Concessionaris d’Infraestructures, Equipaments i Serveis Públics volen eliminar el sistema públic de subministrament que hi ha la comarca perquè no s’estengui a més llocs. Ho ha explicat l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.

Aquesta ofensiva judicial al Bages, però, no és un fet aïllat. El gerent d’Aigües de Manresa, Antoni Ventura, ha dit que altres punts del país també s’hi han trobat.

Aquest matí s’han reunir els alcaldes, secretaris municipals i representants d’aigües de Manresa per compartir informació i signar el manifest conjunt. L’objectiu és preservar el servei municipal d’aigües.