1500 cotxes fan una marxa lenta per Lledoners en el tercer aniversari de l’empresonament de Jordi Sanchez i Jordi Cuixart

152
La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, amb la marxa lenta de fons.
La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, amb la marxa lenta de fons.

Més de 1.500 cotxes participen en la marxa lenta que va convocar l’Assemblea coincidint amb amb els 3 anys de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Ho van fer ahir a la tarda i els vehicles van sortir de 7 punts diferents de Catalunya en direcció a Lledoners. Un cop a la presó van donar voltes tocant la botzina, posant cançons i mostrant banderes que estaven penjades de les finestres dels cotxes.

Les marxes van sortir de Lleida, Tremp, La Jonquera, Vic, Puigcerdà, L’Aldea i Barcelona. Aquesta última va ser la primera en arribar, sobre les 6 de la tarda. La van seguir la resta fins a dos quarts de vuit que va arribar l’última, que venia de L’Aldea. Un cop a Lledoners els cotxes van donar-hi més d’una volta en una marxa lenta que no es va arribar a aturar mai. La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, apuntava que tot plegat demostrava que després de 3 anys la societat catalana seguia tenint presents a Jordi Cuixart i Jordi Sanchez.

Paluzie també va aprofitar per demanar unitat a l’independentisme. Tant des de les institucions, com des de la societat civil.

Alguns cotxes es van aturar per demanar als voluntaris de l’ANC si es faria algun acte central i van seguir endavant quan els van dir que no. Fora dels cotxes hi havia una quarantena de persones que venien dels pobles del voltant.

Cotxes participants

La majoria de cotxes eren particulars utilitaris, però també hi van participar alguns clàssics.

La palma, però, se la va endur un cotxe “tunejat”.