15 anys de l’agermanament de Sant Fruitós amb Alcalá del Valle

98

Sant Fruitós de Bages i Alcalá del Valle es van agermanar un 16 de febrer de fa 15 anys

Avui divendres 16 de febrer de 2018, fa 15 anys que Sant Fruitós de Bages es va agermanar amb la vila gaditana d’Alcalá del Valle per tal de promoure i intensificar vincles i potenciar intercanvis culturals entre els veïns d’ambdós municipis.

La relació entre els municipis neix a partir de la segona meitat dels anys 50 quan moltes famílies d’Alcalá del Valle van emprendre el viatge cap a Catalunya en busca d’un futur millor. La seva destinació va ser Sant Fruitós de Bages, on molts van treballar a les indústries tèxtils de la zona i a la construcció.

Els nouvinguts a Sant Fruitós de Bages no han deixat de tenir contacte amb el poble dels seus pares i avis i per aquest motiu el consistori va decidir agermanar-s’hi l’any 2003, el mateix any en què es va inaugurar la plaça Alcalá del Valle al poble de Sant Fruitós de Bages. Alcalá del Valle també té un carrer dedicat a Sant Fruitós de Bages.

Enguany, en motiu del 15è aniversari d’aquesta unió, Sant Fruitós de Bages te previst celebrar tot un cap de setmana d’activitats, amb la presència de representants d’Alcalá del Valle.