15 alcaldes del Bages són a Brussel·les, amb 200 alcaldes més de Catalunya, per explicar a Europa el context català

166
200 alcaldes catalans a Bèlgica per donar suport al Govern FOTO.LAVANGUARDIA
200 alcaldes catalans a Bèlgica per donar suport al Govern FOTO.LAVANGUARDIA

Més de 200 alcaldes catalans, entre ells 15 del Bages, han viatjat avui a Brusel·les per explicar allà “de primera mà” la situació actual a Catalunya, amb més de mig govern empresonat i les institucions catalanes anul·lades per l’aplicació de l’article 155 de la constitució. Han aterrat a Bèlgica a les 13h i tenen previst tornar avui mateix al vespre. Està previst que es trobin amb el President, Carles Puigdemont, i els quatre consellers del Govern que són allà amb ell: Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig y Meritxell Serret.

Els alcaldes del Bages que han viatjat són del Josep M. Canudas (Súria), Albert Miralda (Sant Salvador de Guardiola), Josep Tarín (Talamanca), Joan Costa (Rajadell), Valentí Junyent (Manresa), Anna Garcia (Marganell), David Saldoni (Sallent), i Joan Torres (Sant Vicenç de Castellet), del PDCAT; i Xavier Codina (Santpedor), Isidre Viu (Balsareny), Eloi Hernàndez (Fonollosa), Eudald Vilaseca (Avinyó), Joan Miguel (Monistrol de Montserrat), Ferran Estruch (Cardona) i Joan Ramon Soler (Sant Feliu Sasserra), d’ERC. Els alcaldes de la CUP, Jaume Casals (Navàs) i Ernest Clotet (Artés) no s’hi han pogut desplaçar per motius personals.

Aquest viatge és una iniciativa que es va decidir divendres en una reunió entre l’Associació Catalana de Municipis (ACM), liderada per Miquel Buch, i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que encapçala Neus Lloveras. El mateix Buch ha explicat que s’ha omplert un avió amb la comitiva d’alcaldes, que hagués pogut ser “el doble de gran”.