14 estudiants internacionals passaran la setmana a Santpedor en el marc del projecte Erasmus+

120
Professors i estudiants del projecte Erasmus+ a punt per l'entrevista amb Ràdio Santpedor
Professors i estudiants del projecte Erasmus+ a punt per l'entrevista amb Ràdio Santpedor

Fins a 14 estudiants vinguts de Romania, Grècia, Xipre, i Itàlia, passaran la setmana a Santpedor acollits per famílies d’estudiants de l’institut d’Auro. L’estada al poble d’aquests noies i noies forma part del projecte Erasmus+ d’intercanvi entre estudiants de secundària a nivell europeu. Els acompanyen una desena de professors dels seus respectius centres educatius que vetllen perquè no hi hagi cap problema.

El programa Erasmus+ del qual participen aquests estudiants és un projecte de 3 anys que tot just comença. L’eix temàtic amb què inicien l’intercanvi és l’oposició al racisme i el fanatisme. Un punt de partida per aprofundir després en la necessitat de protegir la democràcia a la societat, la comprensió de les diversitats culturals, ètniques i lingüístiques; i el maneig sostenible dels recursos per combatre el canvi climàtic.

Després de tres dies al poble el grup d’estudiants i professors ja ha estat rebut per l’alcalde, Xavier Codina, a l’Ajuntament. I han pogut fer vàries activitats relacionades amb la temàtica del projecte. Abans de marxar, el proper diumenge, faran una visita a Barcelona i participaran de més tallers i activitats en conjunt amb els alumnes locals.

L’institut d’Auro porta 20 anys participant de programes europeus d’intercanvi d’estudiants. L’Erasmus+ és, de fet, l’evolució de l’anterior programa Comenius, a través del qual desenes d’estudiants del poble van acollir i ser acollits per famílies estrangeres en la seva etapa a secundària.

Ràdio Santpedor ha organitzat una entrevista col·lectiva amb alguns estudiants i professors d’aquests països i també d’aquí, en què ens han explicat la seves experiències aquests primers dies i l’enfoc del projecte.