Ja són més de 150 hectàrees les que cremen sense control a Artés

119

Segons les últimes notícies ja són més de 151 les hectàrees cremades al poble d’Artés i Avinyó, direcció Santa Maria d’Oló. Bombers i Agents Rurals de la comarca del Bages i el Moianès estan treballant a hores d’ara per controlar-lo. D’aquestes hectàrees un 75% són forestals i el foc segueix en estat de descontrol.

De moment 17 mitjans aeris, 41 terrestres, ADF del Bages i Moianès, i 19 patrulles del Cos dels Mossos d’Esquadra són els efectius que s’han desplaçat al lloc dels fets.

El foc actualment avança en direcció a Oló, en sentit contrari a la població d’Artés. Com a mesura preventiva, i pel fum que hi ha a la zona, els Mossos han desallotjat 7 masies com són La Vall, masia El Prat, ca la Ponsa, masia Oliveras, casa de la Muntanyola i cal Cases. A més dues cases de colònies com és la Ruca i Els Clapers també han estat desallotjats, ja que hi havia 50 nens a dins. Els poliesportius d’Artés i Santa Maria d’Oló són els punts d’acollida de la població on els voluntaris que estan fent entrepans pels afectats.

El Cos de Mossos d’Esquadra també ha informat que desallotgen el nucli de Sant Joan d’Oló i les masies que hi ha al nord.

Actualment les causes del foc es desconeixen, però l’inici ha estat al costat de la carrera C-16, a la zona Les Planes.