Unes 120 persones assisteixen a la 27a edició del concurs de contes Montpetit

132
27a_edició_montpetit_sant_fruitos_maig_2016. Pati interior biblioteca

La 27a edició del concurs infantil de contes Montpetit es va celebrar ahir a la tarda a la biblioteca amb la presència d’unes 120 persones i amb la participació, com cada any, dels contes dels alumnes d’entre 9 i 12 anys dels centres educatius del poble.

Aquest any va comptar amb l’il·lustrador Joan Romero. Mentre treballadores de la biblioteca o autors i autores que tenen alguna relació amb el poble, feien la lectura dels textos guanyadors, ell en feia un dibuix en DIN-A3, que a més, es projectava a la pantalla perquè la gent pogués veure tot el procés d’elaboració.

Els guanyadors de l’edició d’enguany d’entre 9 i 10 anys de la categoria A, van ser Amanda Bosch Corral, per “L’escombra Màgica”,Izan Molina Plaza, per “El partit dels Insect Bàsquet” i Jordi René Reyes Crespo per “El Fong Lumínic”. En la categoria B, per participants d’entre 11 i 12 anys, els guanyadors van ser Pau Carmona Jamilà per “Una victòria no merescuda”, Xènia Mata per “Un cosí ben original” i David Pujol Rivero per “Els monuments desapareguts”.

Tots els participants es van endur un obsequi i a més, els guanyadors van recollir i el dibuix DIN-A3 del seu conte fet en aquell mateix moment per Romero. Els contes guanyadors que tenen alguna relació amb el bàsquet, formaran part del llibre que s’està elaborant de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català.

Conduïen l’acte la directora de la Biblioteca Conxita Fenoy, el regidor de cultura i festes, Xavier Racero i l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, que va concloure amb la foto de grup de tots els participants i un berenar popular.