COM. AJ. SANTEPDOR | L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i dos representants de Fundació Bages Medieval, Mirèia Arenós i Sendo Espinalt, ja tenen garantida la col·laboració de la Diputació de Barcelona per poder fer el segon campament medieval a Santpedor el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre. La delegació de Santpedor s’ha reunit amb el diputat de turisme Miquel Forns, i dos representants més de la Diputació, Pere Regull i Francesc Vila, per parlar del patrimoni cultural i turístic de Santpedor, tant el medieval com el modernista, després de la presentació fa un mes i mig del llegat de l’arquitecte mataroní Puig i Cadafalch al poble.

Així, la posada en marxa del segon campament ja és una realitat després de la bona acollida de la primera edició, que va aplegar més de mil persones encuriosides per veure com es vivia a l’edat mitjana. En total van participar prop d’una vuitantena de recreacionistes arribats de diferents punts de l’estat espanyol i de Catalunya. Amb el finançament garantit, l’organització treballa paral·lelament en la definició dels continguts que hi haurà a l’esdeveniment Castra Ad Aurum. En aquest sentit es preveu millorar i ampliar el nombre d’activitats participatives, desenvolupar un eix temàtic en els tallers infantils i familiars, aconseguir aplegar al campament més grups de recreació, fer tallers per a adults i organitzar xerrades divulgatives.

Poblat Medieval

La Fundació Bages Medieval, és una associació que es va crear al 2015 amb l’objectiu de divulgar i promoure la història medieval de la Catalunya Central. L’entitat neix amb vàries propostes però sens dubte destaca la de crear un poblat medieval a Santpedor.

El poblat medieval del Plaià, que és com s’anomenarà, estarà ubicat en uns camps vora el polígon Les Verges, on els fundadors asseguren que “no hi ha ni cables ni edificis a la vista”. Allà es construirà en un principi una recreació d’una església romànica i una desena d’habitatges i coberts. La intenció és anar incrementant les instal·lacions i grandària del poblat amb el temps.

Representants de l'ajuntament de Santpedor, la Fundació Bages Medieval, i la Diputació de Barcelona
Representants de l’ajuntament de Santpedor, la Fundació Bages Medieval, i la Diputació de Barcelona