L’aparador més gran d’Espanya per aconseguir nous mercats vinícoles torna a Catalunya després de dos anys cancel·lat per la pandèmia. És la Barcelona Wine Week, que comptarà amb la presència de 10 cellers de la DO Pla de Bages. 

La fira articularà diverses accions sobre viticultura, investigació, mercat nacional i internacional i tasts que oferiran una visió global dels diferents factors que configuren el sector.

En l’àmbit local, La DO Pla De Bages també hi serà present i durà a terme dues presentacions amb tast de vins, organitzades per elaboradors locals: per una banda, demà a les 10 del matí: Miquel Palau, enòleg d’Abadal, Descobrirà la Mandó, una varietat adaptada al territori i al canvi climàtic.  

Per altra banda, Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages, farà, també demà, al migdia, una presentació-tast. Un recorregut a través de 5 vins de diferents varietats. També explicarà la història i el patrimoni vitivinícola de la Catalunya Central.

Abans de la pandèmia, gairebé 3 milions de persones cada any visitaven els cellers i museus de les Rutes del Vi d’Espanya, amb una despesa propera a 80 milions d’euros a l’any. Per això, la Barcelona Wine Week també vol ser el centre de propostes d’enoturisme. Des de la DO s’aprofitarà per promocionar la nova ruta del vi del Bages.

En aquesta edició hi participen els Següents cellers de la Denominació d’Origen: Collbaix – Celler el Molí, Heretat Oller del Mas, Mond Obert, Abadal, Celler Cooperatiu d’Artés, Les Acàcies, Sanmartí, Exibis, Grau i Grau i Entrebosc.