OnaBages

El Lluis ens vol fer conèixer amb el llibre de “La geografia de la felicitat” quins son els països més feliços i quins no segons el seu autor Eric Weiner, cada setmana ens farà viatjar a un país per saber el què i com fa feliços als seus habitants.

La geografia de la felicitat
Des de l’any 2012 s’han portat estadístiques sobre els diferents nivells de felicitat al voltant del món, i gràcies a això avui podem saber quins països són més feliços i cuales no tant.

La iniciativa va venir des de la Xarxa de Solucions per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, una xarxa completament nova i independent la finalitat de la qual és trobar solucions als problemes de nivell social, econòmic i de medi ambient.

A més dels resultats que van mostrar geogràficament on es troben els majors índexs de felicitat, l’estudi va deixar al descobert la importància d’enfocar la infància de manera positiva i donar prioritat al benestar dels nens perquè aquesta és una de les formes més beneficioses per invertir en la futura felicitat del món.

El sondeig d’opinió massiva ,es va basar en el contrast entre elements positius com la felicitat, el plaer, la sensació de seguretat en la nit, la sensació d’haver descansat bé i el sentir-se interessat; i elements negatius com la ira, la tristesa, la depressió, la preocupació, l’estrès i el dolor. Les persones consultades van ser homes i dones de diferents edats i regions.

Els resultats del Reporti Mundial de Felicitat 2015 indiquen que dels 158 països consultats, el més feliços van ser:

Suïssa, Islàndia, Dinamarca, Noruega, Canadà, Finlàndia, Països Baixos, Suècia, Nova Zelanda, Austràlia
Tots aquests països comparteixen un alt nivell de capital social, això es tradueix d’acord als enquestats en un bon govern, confiança generalitzada i suport mutu entre els ciutadans.

La felicitat es considera una mesura justa de progrés, a causa d’això cada vegada són més els governs interessats en recerques com les del Reporti Mundial de Felicitat, en cerca d’estratègies que poguessin permetre a la gent tenir una millor qualitat de vida.

Els comentaris estan tancats

DES DE DINS - ONA BAGES SCCL © 2016